2011. október 31., hétfő

Séta a szabadban

Ma volt az első igazi, babakocsis séta a szabadban. Úgy fél órát tartott, dél után fél kettő körül ejtettük meg, mikor hétágra sütött a nap. Nyilván, a kötelező téli rétegeket feladtuk a babára, majd pokróccal letakartuk a babakicsit, melynek az ellenzőjét szigorúan behúztuk - szóval minden biztonsági intézkedés megvolt, ami egy másfél hetes babánál kötelező.

Igazából mama sétáltatta és ő is mutatta be a szomszédoknak: a körtés néninek, a tököt ajándékozó néninek, a közvetlen szomszéd Misinek - sajnos szomszéd Klári későn jött ki, és ő már nem látta Ábelt, de majd következő alkalommal.

Ja éjjel aludtam eléggé jól: kétszer-háromszor kellett a babához felébredni, gyorsan szopizott és aludt is vissza. És én is. Tibi meg sem ébredt, reggel 11-ig tudott aludni, míg hasára nem sütött a nap. Rá is fért: volt az elmúlt időben egy csomó munkája, meg még it voltunk mi is, szóval nála is összegyűlt a sok nemalvás. Ma este is hasonló reményekkel indulok, bár ki tudja mi lesz belőle. Ábel elég sokat aludt a mai nap, de most este öt órakor megébredt, szopizott, azóta meg csak mutatóban aludt - végül is ezt így is kell csinálni, ahhoz, hogy éjjel aludjon.

Éjjel - az esti szopizás után - negyed háromkor és negyed hatkor ébred fel a baba. Szopizik, de kell neki most már Infacolt is adni, mert nagyon mohón issza a tejet és ettől fáj a hasa, egy része vissza is jön. Ja és mivel őszi baba D vitamint is kel adni neki - kihívás azt az egy cseppet beadni, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése